Saturday, March 8, 2008

101 Dalmation Cupcakes for Cupcakes Spectacular 2008 event

I didn’t really feel like spending much time in the kitchen today. But since yesterday the snow is hasn’t stopped! After playing in the snow with my two years old son, he had so much fun out there. After he came in I decide to make cupcakes while he was quietly sleeping.







101 dalmation cupcakes

These cupcakes are specially decorated for the event “CUPCAKES SPECTACULER 2008” hosted by Arfi Binsted from HomeMades. I don’t make cupcakes from scratch but I usually rather make them from “Chocolate Devil Cake Mix” and mix them with chocolate chips. The icing is regular vanilla icing which I buy from the grocery store. The 101 Dalmation is hand decorated by me using Fondant. Also my son loves doggie that is why I choose doggie as my decoration today.

As far as about decorating cake or cupcakes, I would rather decorate them using “FONDANT” rather than regular icing. For me icing is more difficult to use and I tend to make a lot of mistakes. But with the Fondant is easy to apply.

101 dalmation cupcakes

Photobucket

19 comments:

Indonesia-Eats said...

cantik bangettttt anak2 pasti doyann
btw Dwi pernah liat blognya aaplemint gak? itu foto cupcakesnya cantik

Dwiana P said...

mana kasih gw link nya pep. gw gk pernah liat.

Indonesia-Eats said...

Ini Dwi
http://aapplemint.blogspot.com/2008/03/2di4.html

Resto Mariena said...

cantikkkkkkk....mau dong dwiiii.

Elsye said...

Dwi, cantik banget cupcake nya...itu dalmatian yang diatas boneka apa dibuat sendiri Wi..lucuu banget penampakannya..:D

Dwiana P said...

andaliman: thanks pep - langsung meluncur

Resto Mariena: rebutan dulu Mar ama Nate hahahah

Elsye: 101 dalmationnya aku buat sendiri pake fondant say. Gw paling gk bisa dekorasi pake frosting. Kalau pake fondant suka banget tinggal di pluntir2 ditempel2 trus di dikasih food coloring buat touch upnya.

Retno Prihadana said...

Lucu banget dalmatiannya...sayang klo di emplok:))

Little Corner of Mine said...

You are very good at fondant, your doggies turned out so cute, very nice cupcakes indeed!

Mochachocolata Rita said...

arf arf! here doggie doggie doggie...hehehe pengen digigitttt...hmm aku juga pengen bikin cupcakes pake mix hik hik...kayaknya diantara semua bloggers cuman aku yg belon pernah bikin cupcakes hehehe sob sob

tigerfish said...

So cute! The dalmatian make such a good cupcake. :)

Arfi Binsted said...

lovely entry, Dwi!! thanks for participating on Cupcakes Spectacular 2008! Love the Dalmatian! So cute!

Cheers,
ab

Sheila said...

Dwiiii! Itu dalmation lucu banget! Matamu tajem & tanganmu juga lentur. Butuh ketelatenan tuh nempelin tutul2 itemnya ke dalmation.
Terus kadonya.....! Ampun deh! What a masterpiece!

Aku ngacungin 2 jempol buat kamu :)

Dwiana P said...

retno: yg emplok anak ku hihiii

little corner: thank you dear

rita; guk guk gukkk di gonggong balik ama anak ku tuh hehehe

tigerfish: thanks:)

Afri: thank you mbak dah hosting.

sheila: thank you dear. Gw suka bikin sculpted dr clay dulu. so pegang fondant kayak pegang clay. tapi kalau suruh hias pake frosting angkat tangan deh.

Mandy said...

this is so cute! I only wish I could decorate half as well as you. :)

Everything4sweets said...

I love it, this is so cute !!!!

wita said...

Dwi.. ini cupcake is the best ever deh, so cute banget, nggemesin. Dwi, gmn sih cara bikin totol2 dalmatiannya pk fondant jg atau pewarna doang? adakah pewarna hitam? wilton apa bkn? tolong dijelasin, mau nyontek nih...boleh kan?

Dwiana P said...

Mandy: thanks for the compliment. I wish I could photographs as well as you too:)

everything4sweet: thank you dear.

Wita: yg tutul2 hitam gw pake fondant warna hitam wilton product. Krn tutul2 hitamnya cuma dikit jadi aduk aja warna hitamnya dgn fondant sebesar biji kelereng. Kalau dalmationnya dah jadi struktur badannya tinggal di tempelin aja tuh si tutulnya.

Sheila said...

Sama, Dwi. Gue juga nyerah kalo disuruh dekor pake frosting. Sampe sekarang megang icing bags aja tangan gue masih kaku. Hasilnya jadi mleot-mleot..hiks.

Tartelette said...

I love the fondant Dalmatian, how cute!